Inloggen Aanmelden

Koolraapjes met witte saus

Een lekker bijgerecht van koolraapjes met een wit bloemsausje en nootmuskaat. Serveer het met een gehaktballetje en gekookte aardappels.

Ingrediënten
Porties: 2 

  • 1 middelgrote koolraap, geschild en in blokjes gesneden
  • 25 gram boter
  • 1 flinke eetlepel bloem
  • 1 scheutje melk
  • versgemalen nootmuskaat, naar wens.

Bereidingswijze
Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:35min 

  1. Kook de blokjes koolraap gaar in ruim water met een beetje zout, ong. 20 minuten.
  2. Maak ondertussen het bloempapje door eerst de boter te smelten in een steelpannetje. Als de boter gesmolten is de bloem toevoegen, roer goed. Dan een scheutje melk erbij totdat het een mooi papje is geworden. Blijf dit roeren met een garde. De hoeveelheid melk moet je een beetje op gevoel doen.
  3. Giet de koolraapjes af in een vergiet in de gootsteen. Doe ze terug in de pan en giet het sausje erdoorheen. Dan nog even versgemalen nootmuskaat toevoegen over het gerecht.

Vergelijkbare recepten

Beoordelingen (0)

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren

Meer collecties