Andijvie met witte saus

    Andijvie met witte saus

    2keer bewaard
    20min


    24 personen hebben dit gemaakt

    Een lekker bijgerecht van andijvie met een wit bloemsausje en nootmuskaat. Serveer het met een gehaktballetje en gekookte aardappels.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 700-800 gr andijvie, schoongemaakt en in reepjes gesneden (zonder stronk)
    • 25 gram boter
    • 1 flinke eetlepel bloem
    • 1 scheutje melk
    • versgemalen nootmuskaat, naar wens.

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:20min 

    1. Was de andijvie goed, snij de stronk en andere witte delen weg, en snij het groen in reepjes. Zet een pan met ruim water op en kook de andijvie gaar met een beetje zout, ong. 10-13 minuten.
    2. Maak ondertussen het bloempapje door eerst de boter te smelten in een steelpannetje. Als de boter gesmolten is de bloem toevoegen, roer goed. Dan een scheutje melk erbij totdat het een mooi papje is geworden. Blijf dit roeren met een garde. De hoeveelheid melk moet je een beetje op gevoel doen.
    3. Giet de andijvie af in een vergiet in de gootsteen. Doe het terug in de pan en giet het sausje erdoorheen. Dan nog even versgemalen nootmuskaat toevoegen over het gerecht.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren