Inloggen Aanmelden

Andijvie met witte saus

Een lekker bijgerecht van andijvie met een wit bloemsausje en nootmuskaat. Serveer het met een gehaktballetje en gekookte aardappels.

Ingrediënten
Porties: 2 

  • 700-800 gr andijvie, schoongemaakt en in reepjes gesneden (zonder stronk)
  • 25 gram boter
  • 1 flinke eetlepel bloem
  • 1 scheutje melk
  • versgemalen nootmuskaat, naar wens.

Bereidingswijze
Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:20min 

  1. Was de andijvie goed, snij de stronk en andere witte delen weg, en snij het groen in reepjes. Zet een pan met ruim water op en kook de andijvie gaar met een beetje zout, ong. 10-13 minuten.
  2. Maak ondertussen het bloempapje door eerst de boter te smelten in een steelpannetje. Als de boter gesmolten is de bloem toevoegen, roer goed. Dan een scheutje melk erbij totdat het een mooi papje is geworden. Blijf dit roeren met een garde. De hoeveelheid melk moet je een beetje op gevoel doen.
  3. Giet de andijvie af in een vergiet in de gootsteen. Doe het terug in de pan en giet het sausje erdoorheen. Dan nog even versgemalen nootmuskaat toevoegen over het gerecht.

Vergelijkbare recepten

Beoordelingen (0)

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren

Meer collecties