Kip curry uit de slowcooker

    Kip curry uit de slowcooker

    71keer bewaard
    4uur10min


    22 personen hebben dit gemaakt

    Een heel makkelijk recept voor kip curry met kokosmelk, tomatenblokjes en wortel, gemaakt in de slowcooker.

    Nanda Groningen, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 3 

    • 2 kipfilets, in blokjes
    • 1 ui, fijngesneden
    • 1 teentje knoflook, fijngesneden
    • 2 middelgrote wortels, in plakjes
    • 2 eetlepels patak milde curry paste
    • 1 blikje tomatenblokjes
    • 1/2 blikje kokosmelk
    • 1 eetlepel gemalen amandelen
    • Klein bosje koriander, gehakt
    • 300 gr rijst
    • Handje amandelschaafsel

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 4uur  ›  Klaar in:4uur10min 

    1. Meng alle ingrediënten in de pan van de slowcooker. Hou wat koriander apart voor garnering. Laat de curry 4 uur op de hoogste stand koken. Als je de saus wat te dun vindt, kun je het wat dikker maken met een mengsel van wat water en een eetlepel maïzena. Laat het dan nog 10 minuutjes sudderen.
    2. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Serveer de rijst met de saus en bestrooi met gehakte koriander en amandelschaafsel.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    Carole
    van
    0

    Het staat nu klaar om de Slowcooker in te gaan, het ruikt heerlijk, zo zal het dus ook wel smaken. Ik heb wel wat aanpassingen gedaan met leftovers (stukje puntpaprika, champignons, een preitje, beetje versgeraspte gember) ik heb kippendijfilet ipv kipfilet gebruikt. - 29 nov 2016

    DesireeTonino
    0

    Heerlijk! De Patak-pasta was niet te vinden, in plaats daarvan een eigen merk (appie) mildpikante groene currypasta gebruikt. Voor herhaling vatbaar! Heerlijk zachte, malse kip, romige saus. Jum! - 12 apr 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren