Volkoren appel havermout muffins

    Volkoren appel havermout muffins

    8keer bewaard
    50min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Lekker voor bij het ontbijt of als tussendoortje. Bevatten lekker veel vezels, dus geven een goed verzadigd gevoel. Door het gebruik van volkorenmeel rijzen de muffins wel minder dan met witte bloem.

    Noord-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Opbrengst: 16 muffins

    • 4 kleine of 2 grote appels (bv. goudreinet)
    • 150 gram volkorenmeel
    • 80 gram havermout
    • 20 gram gemalen kokos
    • 55 gram bruine basterdsuiker
    • 1 theelepel kaneel
    • 8 gram bakpoeder
    • 55 gram vloeibare margarine
    • 285 ml appel-aardbeiensap (of gewoon appelsap)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:50min 

    1. Verwarm de oven voor op 190°C. Schil de appels en verwijder de klokhuizen. Snijd de appels in kleine stukjes van ca. 5x5mm.
    2. Meng het volkorenmeel, met de havermout, kokos, suiker, kaneel en bakpoeder. Zodat alle droge ingrediënten goed gemengd zijn.
    3. Voeg vervolgens de vloeibare margarine en het sap toe en meng het geheel goed.
    4. Als het beslag goed gemengd is, voeg je de appel toe. Roer de appelstukjes goed door het beslag heen.
    5. Zet de papieren cakevormpjes uit op een bakplaat en vul deze voor ca. ¾ met beslag.
    6. Plaats de bakplaat in de oven en bak de muffins in 25-30 minuten gaar.

    Tip

    Laat de muffins afkoelen op een rooster. Zo voorkom je dat bij het afkoelen op de bakplaat de bodem verbrandt. Ook geschikt om in te vriezen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren