Volkoren kaas-ui muffins met kruiden

Hartig tussendoortje.

bluelu Noord-Holland, Nederland

Ingrediënten

Opbrengst: 16 muffins

  • 75 gram jong belegen Goudse kaas
  • 150 gram volkorenmeel
  • 8 gram bakpoeder
  • 10 gram sesamzaad
  • 2,5 eetlepel Italiaanse of Provençaalse kruiden
  • 15 gram gedroogde ui of 1 grote gesnipperde ui
  • 125 ml karnemelk (110 ml bij verse ui)
  • 1 ei
  • 2,5 eetlepel olijfolie

Bereidingswijze

Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:45min 

  1. Verwarm de oven voor op 190°C.
  2. Snijd de kaas in kleine blokjes van ongeveer 5x5mm.
  3. Meng in een kom het volkoren meel met het bakpoeder, sesam en de kruiden. Meng de kaas en de ui ook alvast door het droge mengsel.
  4. Meng in een andere kom de karnemelk met het ei en de olijfolie. Zorg ervoor de de ingrediënten goed gemengd zijn.
  5. Voeg het karnemelk mengsel toe aan de droge ingrediënten en zorg ervoor dat alle ingrediënten goed gemengd zijn.
  6. Zet op een bakplaat de papieren cake vormpjes uit en vul deze voor ca. ¾ met het beslag.
  7. Plaats de bakplaat in de voorverwarmde oven en bak de muffins in ca. 25 minuten gaar.

Tip

Laat de muffins niet afkoelen op de bakplaat, maar laat ze afkoelen op een rooster, zodat de bodem niet verbrandt. De muffins zijn geschikt om in te vriezen.

Vergelijkbare recepten

Beoordelingen (0)

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren

Meer collecties