Volkoren kaas-ui muffins met kruiden

    Volkoren kaas-ui muffins met kruiden

    2keer bewaard
    45min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Hartig tussendoortje.

    Noord-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Opbrengst: 16 muffins

    • 75 gram jong belegen Goudse kaas
    • 150 gram volkorenmeel
    • 8 gram bakpoeder
    • 10 gram sesamzaad
    • 2,5 eetlepel Italiaanse of Provençaalse kruiden
    • 15 gram gedroogde ui of 1 grote gesnipperde ui
    • 125 ml karnemelk (110 ml bij verse ui)
    • 1 ei
    • 2,5 eetlepel olijfolie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:45min 

    1. Verwarm de oven voor op 190°C.
    2. Snijd de kaas in kleine blokjes van ongeveer 5x5mm.
    3. Meng in een kom het volkoren meel met het bakpoeder, sesam en de kruiden. Meng de kaas en de ui ook alvast door het droge mengsel.
    4. Meng in een andere kom de karnemelk met het ei en de olijfolie. Zorg ervoor de de ingrediënten goed gemengd zijn.
    5. Voeg het karnemelk mengsel toe aan de droge ingrediënten en zorg ervoor dat alle ingrediënten goed gemengd zijn.
    6. Zet op een bakplaat de papieren cake vormpjes uit en vul deze voor ca. ¾ met het beslag.
    7. Plaats de bakplaat in de voorverwarmde oven en bak de muffins in ca. 25 minuten gaar.

    Tip

    Laat de muffins niet afkoelen op de bakplaat, maar laat ze afkoelen op een rooster, zodat de bodem niet verbrandt. De muffins zijn geschikt om in te vriezen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren