Frisse noedelsalade
1 / 1 Foto van:  Marjel
Blader

Frisse noedelsalade

Een lekkere Aziatische salade met glasnoedels, komkommer en radijs besprenkeld met een frisse dressing van limoen, knoflook en vissaus.

Marjel Washington, Verenigde Staten

Ingrediënten

Porties: 4 

  • Salade
  • 125 gr glasnoedels
  • 2 eetlepels ongezouten cashews, in stukjes (optioneel)
  • 6 radijsjes, in dunne plakjes
  • 1/2 komkommer, in dunne reepjes
  • 6 lente-uitjes, in stukjes
  • handjevol koriander
  • Dressing
  • 1/2 rode chilipeper, in stukjes
  • 1 teentje knoflook, uitgeperst
  • 2 eetlepels vissaus
  • sap van 1 limoen
  • 1 eetlepel ruwe rietsuiker

Bereidingswijze

Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:30min 

  1. Breek de glasnoedels in stukken en week de glasnoedels ong. 20 minuten in een kom met koud water. Spoel ze daarna af. Doe de noedels terug in de kom en schenk er kokend water overheen. Laat een paar minuten weken tot de noedels zacht zijn geworden. Giet weer af.
  2. Maak ondertussen de dressing door de stukjes rode chilipeper, knoflook, vissaus, limoensap en ruwe rietsuiker te mengen in een kommetje. Zet apart.
  3. Verkruimel de cashews, snij de radijsjes in dunne plakjes, de komkommer in dunne reepjes (zonder de zaadlijsten), en hak de lente-ui en koriander grof. Doe dit alles in een kom samen met de gekookte glasnoedels. Giet de dressing erbij. Schep de salade om.
  4. Verdeel de salade over 4 kommen en garneer met wat verkruimelde cashewnoten en een plukje koriander.

Meer recepten

Beoordelingen (0)

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren
Wat vond je van het recept?

Meer receptencollecties