Frisse noedelsalade

    Frisse noedelsalade

    6keer bewaard
    30min


    6 personen hebben dit gemaakt

    Een lekkere Aziatische salade met glasnoedels, komkommer en radijs besprenkeld met een frisse dressing van limoen, knoflook en vissaus.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • Salade
    • 125 gr glasnoedels
    • 2 eetlepels ongezouten cashews, in stukjes (optioneel)
    • 6 radijsjes, in dunne plakjes
    • 1/2 komkommer, in dunne reepjes
    • 6 lente-uitjes, in stukjes
    • handjevol koriander
    • Dressing
    • 1/2 rode chilipeper, in stukjes
    • 1 teentje knoflook, uitgeperst
    • 2 eetlepels vissaus
    • sap van 1 limoen
    • 1 eetlepel ruwe rietsuiker

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:30min 

    1. Breek de glasnoedels in stukken en week de glasnoedels ong. 20 minuten in een kom met koud water. Spoel ze daarna af. Doe de noedels terug in de kom en schenk er kokend water overheen. Laat een paar minuten weken tot de noedels zacht zijn geworden. Giet weer af.
    2. Maak ondertussen de dressing door de stukjes rode chilipeper, knoflook, vissaus, limoensap en ruwe rietsuiker te mengen in een kommetje. Zet apart.
    3. Verkruimel de cashews, snij de radijsjes in dunne plakjes, de komkommer in dunne reepjes (zonder de zaadlijsten), en hak de lente-ui en koriander grof. Doe dit alles in een kom samen met de gekookte glasnoedels. Giet de dressing erbij. Schep de salade om.
    4. Verdeel de salade over 4 kommen en garneer met wat verkruimelde cashewnoten en een plukje koriander.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren