Volkoren bramenmuffins

    Volkoren bramenmuffins

    3keer bewaard
    30min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Deze volkorenmuffins met bramen zijn het lekkerst als ze nog een beetje warm zijn. Een verantwoord tussendoortje.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 12 muffins

    • 50 gram vlugkokende havermoutvlokken
    • 60 gram boter, gesmolten
    • 1 ei, losgeklopt
    • 230 ml melk
    • 100 gram suiker
    • 240 gram volkorenmeel
    • 1/2 theelepel zout
    • 2 theelepels bakpoeder
    • 1/2 theelepel vanille-extract
    • 1 eetlepel geraspte kokos (optioneel)
    • 200 gram bramen, diepvries of vers
    • 50 gram pecannoten, in stukjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een muffinpan in met boter of gebruik papieren muffinbakjes.
    2. Doe de havermoutvlokken in een magnetronvaste kom en vul de kom met water tot de vlokken ong. 2 cm onder staan. Zet de kom in de magnetron en verwarm ong. 3-5 minuten tot de vlokken zacht zijn.
    3. Smelt de boter, klop het ei los. Meng de boter, het ei, de zachte havermout, melk en suiker in een kom. Voeg zout, vanille, geraspte kokos (optioneel) en bakpoeder toe. Voeg geleidelijk het volkorenmeel toe, en meng goed. Het beslag zal vrij dik zijn.
    4. Schep voorzichtig de bramen en stukjes pecannoten erdoor. Vul de muffinvormpjes en bak 20 minuten in de voorverwarmde oven.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren