Volkoren bramenmuffins
1 / 1 Foto van:  Marjel
Blader

Volkoren bramenmuffins

Deze volkorenmuffins met bramen zijn het lekkerst als ze nog een beetje warm zijn. Een verantwoord tussendoortje.

Marjel Washington, Verenigde Staten

Ingrediënten

Opbrengst: 12 muffins

  • 50 gram vlugkokende havermoutvlokken
  • 60 gram boter, gesmolten
  • 1 ei, losgeklopt
  • 230 ml melk
  • 100 gram suiker
  • 240 gram volkorenmeel
  • 1/2 theelepel zout
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1/2 theelepel vanille-extract
  • 1 eetlepel geraspte kokos (optioneel)
  • 200 gram bramen, diepvries of vers
  • 50 gram pecannoten, in stukjes

Bereidingswijze

Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een muffinpan in met boter of gebruik papieren muffinbakjes.
  2. Doe de havermoutvlokken in een magnetronvaste kom en vul de kom met water tot de vlokken ong. 2 cm onder staan. Zet de kom in de magnetron en verwarm ong. 3-5 minuten tot de vlokken zacht zijn.
  3. Smelt de boter, klop het ei los. Meng de boter, het ei, de zachte havermout, melk en suiker in een kom. Voeg zout, vanille, geraspte kokos (optioneel) en bakpoeder toe. Voeg geleidelijk het volkorenmeel toe, en meng goed. Het beslag zal vrij dik zijn.
  4. Schep voorzichtig de bramen en stukjes pecannoten erdoor. Vul de muffinvormpjes en bak 20 minuten in de voorverwarmde oven.

Meer recepten

Beoordelingen (0)

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren
Wat vond je van het recept?
Plaats een foto vanaf je mobiel

Meer receptencollecties