Pittige soep van zoete aardappel en pompoen

    Pittige soep van zoete aardappel en pompoen

    30keer bewaard
    1uur


    64 personen hebben dit gemaakt

    Pompoen en zoete aardappel zijn geroosterd met een mengsel van specerijen, dan gepureerd en gecombineerd met kippenbouillon voor een weelderige soep. Garneer met blokjes rookspek, crème fraîche, yoghurt of basilicumblaadjes.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1 eetlepels korianderzaad
    • 2 theelepels komijnzaad
    • 2 theelepels gedroogde oregano
    • 1 eetlepel venkelzaad
    • 1/2 theelepel gedroogde gemalen chili's
    • 1/2 theelepel zout
    • 1/2 theelepel zwarte peperkorrels
    • 1 teentje knoflook, geperst
    • 2 eetl olijfolie, apart te verwerken
    • 1 middelgrote pompoen
    • 4 zoete aardappels
    • 1 grote ui, gehakt
    • 1,4 liter kippenbouillon

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Verhit de oven op 200°C.
    2. Maal koriander, komijn, oregano, venkel, chili's, zout en peper tot een grof poeder in een vijzel of specerijenmolen. Meng knoflook en olijfolie erdoor tot het een pasta vormt.
    3. Was de pompoen, snij in partjes en schep de zaden eruit. Schil de aardappels en snij iedere aardappel overlangs in partjes. Wrijf de pompoen en aardappels in met het specerijenmengsel en plaats in ovenschaal.
    4. Rooster in voorverwarmde oven voor 30 tot 40 min, of tot zacht en de uiterste puntjes net beginnen te blakeren.
    5. Fruit ondertussen de ui glazig in de resterende 1 eetl olijfolie in een grote pan over matig vuur.
    6. Hak de pompoen en aardappels in kleiner stukjes en pureer het samen met wat van de kippenbouillon tot een smeuïg mengsel in een blender of foodprocessor. Schraap ook het geroosterde specerijenmengsel uit de ovenschotel en pureer dat mee. Als het nodig is kan dat met behulp van wat kippenbouillon eenvoudiger uit de schotel geschraapd worden.
    7. Giet de gepureerde groenten in de pan met uien, en voeg genoeg kippenbouillon toe om gewenste dikte te verkrijgen. Verhit de soep goed door.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren