Makkelijke hollandaisesaus

De makkelijkste manier om de perfecte hollandaisesaus te maken is met een blender of keukenmachine. Dit recept heeft dezelfde ingrediënten als de klassieke hollandaisesaus, maar je hoeft niks au bain marie te verwarmen, en het gaat ook niet schiften op deze manier. Heerlijk als saus over groenten, zoals asperges of bloemkool. Bekijk ook de video van dit recept!

chellebelle

Ingrediënten

Porties: 6 

  • 3 eidooiers
  • 1/4 theelepel Dijonmosterd
  • 1 eetlepel citroensap
  • scheutje chilisaus (bijv. Tabasco™)
  • 125 gr boter

Bereidingswijze

Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 1min  ›  Klaar in:6min 

  1. Meng in een blender: eidooiers, mosterd, citroensap en chilisaus. Doe de deksel op de blender en pureer 5 seconden.
  2. Doe de boter in een glazen kom en smelt in de magnetron, in ongeveer 1 minuut, tot het helemaal gesmolten is en heet. Zet de blender op de hoogste stand en schenk de boter in een dunne stroom bij het eidooiermengsel. De saus wordt direct dikker. Hou de saus warm tot serveren door de mengbeker van de blender in een pan met heet water te zetten.

Video

Hollandaisesaus

Hollandaisesaus

Vergelijkbare recepten

Beoordelingen (0)

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren

Meer collecties

Sauzen
Sauzen (462)