Inloggen Aanmelden

Aardappelen op z'n Fins

Deze aardappelschotel op z'n Fins met ansjovis smaakt goed in combinatie met sla en stoofperen.

Chefje Antwerpen, België

Ingrediënten
Porties: 4 

  • 50 gr boter
  • 3 uien, gesnipperd
  • 1 kilo aardappelen, in blokjes
  • 2 blikjes ansjovisfilets, in stukjes
  • 200 ml slagroom
  • 100 ml crème fraîche
  • 1 zakje (van 150 gr) geraspte kaas

Bereidingswijze
Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 2uur  ›  Klaar in:2uur15min 

  1. Uien glazig bakken. Aardappelen en ansjovis erdoor, en even meebakken. In beboterde ovenschaal scheppen.
  2. Oven voorverwarmen op 200°C.
  3. Room met de crème fraîche mengen en erover gieten. Peper erover. Afgedekt 1,5 uur in de voorverwarmde oven bakken.
  4. Na 1,5 de kaas over de ovenschaal verdelen en daarna nog 30 minuten in de oven bakken.

Vergelijkbare recepten

Beoordelingen (0)

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren

Meer collecties