Aardappelen op z'n Fins

    Aardappelen op z'n Fins

    1keer bewaard
    2uur15min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Deze aardappelschotel op z'n Fins met ansjovis smaakt goed in combinatie met sla en stoofperen.

    Chefje Antwerpen, België

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 50 gr boter
    • 3 uien, gesnipperd
    • 1 kilo aardappelen, in blokjes
    • 2 blikjes ansjovisfilets, in stukjes
    • 200 ml slagroom
    • 100 ml crème fraîche
    • 1 zakje (van 150 gr) geraspte kaas

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 2uur  ›  Klaar in:2uur15min 

    1. Uien glazig bakken. Aardappelen en ansjovis erdoor, en even meebakken. In beboterde ovenschaal scheppen.
    2. Oven voorverwarmen op 200°C.
    3. Room met de crème fraîche mengen en erover gieten. Peper erover. Afgedekt 1,5 uur in de voorverwarmde oven bakken.
    4. Na 1,5 de kaas over de ovenschaal verdelen en daarna nog 30 minuten in de oven bakken.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren