Andijvie in roomsaus

Serveer deze andijvie in roomsaus bijvoorbeeld met braadworstjes en een aardappeltje. Een lekker bijgerecht.

Chefje Antwerpen, België

Ingrediënten

Porties: 4 

  • 400 gr andijvie, in reepjes
  • scheutje melk
  • 15 gr boter, of meer naar smaak
  • scheutje slagroom
  • snufje nootmuskaat
  • 2 theelepels maizena, of zoveel als nodig om te binden
  • zout, naar smaak

Bereidingswijze

Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 5min  ›  Klaar in:20min 

  1. Andijvie 15 minuten in een pan met water koken en laten slinken. Giet de andijvie af.
  2. Maak een papje van de melk, boter, room en kruiden in een pannetje op laag vuur. Bind met maizena. Giet het sausje bij de afgegoten andijvie en roer goed. Laat nog even doorwarmen.

Vergelijkbare recepten

Beoordelingen (0)

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren

Meer collecties