Belgische champignonsoep

    Belgische champignonsoep

    13keer bewaard
    30min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Lekkere, romige champignonsoep naar een Belgisch recept. Zeker de moeite waard om te maken. Ook erg snel klaar!

    Chefje Antwerpen, België

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 ui, gesnipperd
    • 15 gr boter
    • 500 gr champignons, in plakjes
    • 1 citroen (het sap)
    • 1 liter vleesbouillon (van een tablet)
    • 1 eetlepel bloem
    • 125 ml slagroom
    • zout en peper, naar smaak
    • nootmuskaat, naar smaak
    • handjevol peterselie
    • 1 tomaat, gesneden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Gesnipperde ui in boter smoren. Knijp het sap van de citroen uit over de in plakjes gesneden champignons. Voeg na ong. 10 minuten de bouillon erbij.
    2. Roer de bloem en de slagroom samen in een kopje. Zet de soep op laag vuur (niet koken) en voeg de room vervolgens bij de soep. Laat ong. 8 minuten zachtjes sudderen.
    3. Breng de soep op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Voeg als laatste de peterselie en de in blokjes gesneden tomaat toe.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren