Biscotti met rozijnen en walnoten

Een klassieke combinatie, iedereen is dol op deze rozijnen en walnoten biscotti. Lekker met een kopje thee. Ze blijven heel lang goed en zijn leuk om weg te geven. Bekijk ook de video van dit recept!

ntbella

Ingrediënten

Opbrengst: 40 biscotti

  • 120 gr boter, gesmolten
  • 120 gr suiker
  • 2 eieren
  • 1 theelepel vanille extract
  • 220 gr bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1/4 theelepel zout
  • 75 gr rozijnen
  • 120 gr gehakte walnoten
  • 1 eiwit, licht losgeklopt

Bereidingswijze

Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 35min  ›  Klaar in:55min 

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Meng gesmolten boter, suiker, eieren en vanille. Meng in een andere kom bloem, bakpoeder en zout. Voeg de droge ingrediënten toe aan het natte mengsel en roer goed door. Het deeg hoort dik te zijn.
  3. Voeg de walnoten en rozijnen toe. Meng goed door. Verdeel het mengsel in drieën en vorm er stammetjes van, ongeveer 10 cm breed. Leg ze op een ingevette of met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk met eiwit.
  4. Bak 20 minuten in de voorverwarmde oven, tot ze lichtbruin zijn. Haal uit de oven en laat 10 minuten afkoelen.
  5. Snij plakken van 2cm dik van de stammetjes. Leg de biscotto op de bakplaat en bak ze nogmaals 10 minuten in de oven, tot ze goudbruin zijn. Laat helemaal afkoelen en bewaar ze in een luchtdichte trommel.

Video

Biscotti met rozijnen en walnoten

Biscotti met rozijnen en walnoten

Vergelijkbare recepten

Beoordelingen (0)

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren

Meer collecties

Biscotti
Biscotti (17)
Italië
Italië (429)
Koekjes
Koekjes (585)