Pittige kalkoensoep

    Pittige kalkoensoep

    2keer bewaard
    45min


    291 personen hebben dit gemaakt

    Een slimme en pittige oplossing voor het probleem van al die resten kalkoen na de Kerst. De resten kalkoen worden gekookt met tomaten en groene chili's, gekruid met cayenne en komijn en gegarneerd met avocado en koriander voor een pittig-frisse, unieke soep.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 200g versneden gekookte kalkoen
    • 1L groente- of kippenbouillon
    • 2 (400g) blikken hele tomaten
    • 2 groene chili's gehakt
    • 2 tomaten, gehakt
    • 1 ui, gehakt
    • 2 teentjes knoflook, geperst
    • 1 eetl limoensap
    • 1/2 theel cayennepeper
    • 1/2 theel gemalen komijn
    • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
    • 1 avocado - gepeld, pit verwijderd en in blokjes
    • handvol gehakte verse koriander
    • 100g geraspte Cheddar kaas

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:45min 

    1. Doe de kalkoen, bouillon, tomaten uit blik, groene chili's, verse tomaten, knoflook en limoensap in een grote pan op matig vuur. Kruid met cayenne, komijn, zout en peper. Breng aan de kook, zet het vuur lager en kook zachtjes 15 tot 20 min door.
    2. Roer de avocado en koriander erdoor en stoof nog eens 15 min, tot het een beetje is ingedikt. Schep in serveerkommen en bestrooi met wat geraspte kaas.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren