Spaghetti pompoen met pesto

Het vruchtvlees van de spaghetti pompoen bestaat uit lange dunne draden, vandaar de naam. Het is veel gezonder dan pasta en nog lekker ook!

Ingrediënten

Porties: 4 

  • 1 spaghetti pompoen, gehalveerd
  • 1 teentje knoflook, uitgeperst
  • zout en peper naar smaak
  • 2 eetlepels groene pesto
  • 50 gr geraspte Parmezaanse kaas
  • 2 eetlepels verse basilicum, fijngehakt
  • 3 eetlepels pijnboompitjes
  • 100 gr feta, verkruimeld

Bereidingswijze

Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:55min 

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Bak de pijnboompitjes 2 minuten aan in een steelpannetje met een beetje olie tot ze goudbruin zijn.
  2. Halveer de spaghetti pompoen in de lengte. Giet een klein laagje water in een grote ovenschotel en leg de pompoenhelften met het vruchtvlees naar beneden in de schaal. Bak ong. 40-45 minuten in de voorverwarmde oven. Laat daarna 5 - 10 minuten afkoelen, want het vruchtvlees is erg heet. Schraap daarna met een vork het draadvormige vruchtvlees uit de pompoen. Doe dit in een slakom.
  3. Meng de knoflook, zout en peper, pesto, kaas, basilicum, en pijnboompitten door de spaghetti pompoen. Verdeel over 4 kommen en bestrooi met de verkruimelde feta en eventueel nog een beetje basilicum.

Vergelijkbare recepten

Beoordelingen (0)

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren

Meer collecties