Soep van groente uit de tuin

    Soep van groente uit de tuin

    5keer bewaard
    15min


    17 personen hebben dit gemaakt

    Een vullende gepureerde soep gemaakt van een combinatie van spinazie, sla en peterselie. Dien warm of koud op en garneer met verse dille en een toeftje crème fraîche.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1.4L groentenbouillon
    • 1 ui, gehakt
    • 1 wortel, in plakjes
    • 2 stengels bleekselderij, gehakt
    • 50g witte rijst
    • 100g verse spinazie, gewassen en gehakt
    • 2 kleine kropjes gemsla, gescheurd
    • 2 handenvol gehakte verse bladselderij
    • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
    • 1 snufje cayennepeper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:15min 

    1. Kook de bouillon, ui, wortel, selderij en rijst 35 min in een afgedekte pan, of tot rijst gaar is.
    2. Doe de spinazie, sla en peterselie in een pannetje. Zet onder water en breng aan de kook. Giet onmiddelijk af en voeg bij de soep. Breng op smaak met zout, zwarte peper en cayennepeper. Pureer de soep in een blender tot een gladde massa (het kan eventueel iets verdund worden door meer bouillon toe te voegen). Dien onmiddelijk op of zet het een nacht in de koelkast voor een nog vollere smaak.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren