Gabakken knolselderij met bietensalade
1 / 1 Foto van:  Arnold
Blader

Gabakken knolselderij met bietensalade

Een lekker paleogerecht van gebakken knolselderij (in plaats van aardappelschijfjes) met een salade van bieten, komkommer en pijnboompitjes. Serveer eventueel met een lekker stuk vlees.

Arnold Overijssel, Nederland

Ingrediënten

Porties: 2 

  • 1 knolselderij, in plakjes en dan in kleinere stukjes
  • olijfolie of kokosvet
  • peper, zout, naar smaak
  • 400 gr gekookte en afgekoelde rode bieten, in blokjes
  • 1/2 komkommer, in stukjes
  • handvol pijnboompitten

Bereidingswijze

Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:30min 

  1. Verhit een scheut olijfolie of kokosvet in een koekenpan en bak hierin de knolselderij in ongeveer 15 minuten tot deze gaar is. Bestrooi met zout en peper naar smaak.
  2. Meng de rode bieten met de komkommer en breng op smaak met een klein beetje olijfolie, peper en zout.
  3. Serveer de gebakken knolselderij met de salade en bestrooi de salade vlak voor serveren met de pijnboompitjes (deze kun je eventueel vantevoren nog even roosteren).

Meer recepten

Beoordelingen (0)

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren
Wat vond je van het recept?
Plaats een foto vanaf je mobiel

Meer receptencollecties