Gabakken knolselderij met bietensalade

Gabakken knolselderij met bietensalade

9keer bewaard
30min


4 personen hebben dit gemaakt

Een lekker paleogerecht van gebakken knolselderij (in plaats van aardappelschijfjes) met een salade van bieten, komkommer en pijnboompitjes. Serveer eventueel met een lekker stuk vlees.

Arnold Overijssel, Nederland

Ingrediënten
Porties: 2 

  • 1 knolselderij, in plakjes en dan in kleinere stukjes
  • olijfolie of kokosvet
  • peper, zout, naar smaak
  • 400 gr gekookte en afgekoelde rode bieten, in blokjes
  • 1/2 komkommer, in stukjes
  • handvol pijnboompitten

Voeg toe aan boodschappenlijst
Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
Bekijk boodschappenlijst

Bereidingswijze
Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:30min 

  1. Verhit een scheut olijfolie of kokosvet in een koekenpan en bak hierin de knolselderij in ongeveer 15 minuten tot deze gaar is. Bestrooi met zout en peper naar smaak.
  2. Meng de rode bieten met de komkommer en breng op smaak met een klein beetje olijfolie, peper en zout.
  3. Serveer de gebakken knolselderij met de salade en bestrooi de salade vlak voor serveren met de pijnboompitjes (deze kun je eventueel vantevoren nog even roosteren).

Recent bekeken

Beoordelingen (1)

HannieBrederoo
0

Ik vond het echt heel lekker, ga het zeker weten vaker maken. - 31 mrt 2016

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren