Knolfriet met gehakt en andijvie

    Knolfriet met gehakt en andijvie

    9keer bewaard
    45min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Dit recept past in het paleodieet. Een volwaardige en gezonde maaltijd van gehakt, prei en paprika, geserveerd met andijvie en 'frietjes'. De frietjes worden gemaakt van koolraap. Ook lekker met een flinke klodder mayo.

    Arnold Overijssel, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 1 koolraap, in frieten gesneden
    • olijfolie
    • 250 gram gehakt (of duits biefstuk)
    • peper, zout, gehaktkruiden, naar smaak
    • 1 paprika, in blokjes of reepjes
    • 1 prei, in ringen
    • 1 krop andijvie, in grove stukken
    • handvol pijnboompitten

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:45min 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
    2. Besprenkel de 'frieten' koolraap met wat olijfolie en verdeel de over de bakplaat. Bak ze ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven.
    3. Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak hierin het gehakt rul en bruin. Voeg eventueel gehaktkruiden toe. Voeg de paprika en prei toe en bak mee, tot de groenten iets zachter zijn. Breng op smaak met peper en zout.
    4. Andijvie alleen even overgieten met kokend water zodat het rauwe van af is. Bestrooi eventueel met peper en zout en daarna met een handje pijnboompitten. Serveer het gehaktmengsel en de frieten hierbij.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren