Paleo stamppot boerenkool

    Paleo stamppot boerenkool

    22keer bewaard
    35min


    9 personen hebben dit gemaakt

    Voor deze stamppot boerenkool gebruik je pompoen in plaats van aardappel. Een gerecht dat past in het paleodieet. Geserveerd met gebakken champignons en rookworst.

    Arnold Overijssel, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • halve pompoen, in blokjes
    • 300 gr boerenkool
    • peper, zout
    • olijfolie of kokosolie om in te bakken
    • 250 gr champignons, in plakjes
    • snufje cayennepeper
    • 1 rookworst

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:35min 

    1. Doe de blokjes pompoen in een grote pan met voldoende water en leg hier de boerenkool bovenop. Deksel op de pan en breng aan de kook. Laat de groenten in ongeveer 20 minuten gaar koken. Giet af en stamp het geheel door. Breng op smaak met peper en zout.
    2. Bak de champignons in een scheutje olijfolie of kokosolie en breng op smaak met peper, zout en een snufje cayennepeper.
    3. Verwarm ondertussen de rookworst en serveer de stamppot met de champignons en een stuk rookworst.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (4)

    NicoleBlom
    0

    De boerenkool met pompoen vult goed. Door er stukjes walnoot aan toe te voegen miste ik de uitgebakken spekjes niet - 27 okt 2015

    Lww1973
    van
    0

    - Gewaardeerd op - 19 mei 2014

    van
    0

    Ik vond het wel lekker, alleen wat vlak.Daarom heb ik er gebakken spekjes door gedaan.eigenlijk vond ik de champignons niets toevoegen.kortom ik zal zeker nog eens boerenkool met pompoen maken maar dan met wat meer pit...op mijn manier - 06 nov 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren