Paleo zuurkoolschotel

    Paleo zuurkoolschotel

    16keer bewaard
    40min


    6 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijke zuurkoolschotel, waarbij de aardappelen in dit recept door pompoen vervangen zijn. Makkelijk om vooraf te bereiden.

    Arnold Overijssel, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 3 

    • 1 kleine pompoen, geschild en in blokjes
    • 1 zakje zuurkool
    • handvol rozijnen
    • 1 appel, geschild en in blokjes
    • versgemalen zwarte peper
    • plakjes kaas
    • 1 rookworst

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:40min 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een ovenschaal in.
    2. Kook de pompoen in een pan kokend water in ongeveer 15 minuten beetgaar. Giet af.
    3. Meng de zuurkool door de pompoen en voeg ook de appel en rozijnen toe. Bestrooi met wat zwarte peper. Schep het mengsel in de ovenschaal en verdeel er plakjes kaas over.
    4. Zet de ovenschotel ongeveer 15-20 minuten in de voorverwarmde oven, tot de schotel goed heet is en de kaas gesmolten.
    5. Verwarm ondertussen de rookworst in een pan met zachtjes kokend water.
    6. Serveer de zuurkoolschotel met de rookworst.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren