Spinazie-omelet

    Spinazie-omelet

    32keer bewaard
    50min


    2159 personen hebben dit gemaakt

    Een makkelijk te maken Spaanse omelet met eieren, ui en kaas. Je kunt er makkelijk andere groenten (bijvoorbeeld rode paprika) of aardappelen aan toevoegen.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1 eetl olijfolie
    • 1 (300g) zak spinazie
    • 5 eieren, geklutst
    • 350g gemalen Mozzarella kaas
    • 1/4 theel zout
    • 1/8 theel versgemalen zwarte peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:50min 

    1. Verwarm de oven voor op 180 C / gasstand 4. Vet een 23cm taartvorm licht in.
    2. Verhit de olie in een grote koekenpan op matig heet vuur. Voeg de uien toe en fruit, onder af en toe roeren, tot ze zacht en glazig zijn. Roer de spinazie erbij en kook net zolang totdat het meeste vocht verdampt is.
    3. Doe de eieren, kaas, zout en peper in een grote kom. Voeg het spinaziemengsel toe en roer alles door elkaar. Schep het mengsel in de taartvorm.
    4. Bak in de voorverwarmde oven tot de eieren gezet zijn, ongeveer 30 min. Laat 10 minuten afkoelen en dien op.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren