Spinazie-omelet
1 / 1 Foto van:  kKallberg
Blader

Spinazie-omelet

Een makkelijk te maken Spaanse omelet met eieren, ui en kaas. Je kunt er makkelijk andere groenten (bijvoorbeeld rode paprika) of aardappelen aan toevoegen.

ANY14TNS

Ingrediënten

Porties: 6 

  • 1 eetl olijfolie
  • 1 (300g) zak spinazie
  • 5 eieren, geklutst
  • 350g gemalen Mozzarella kaas
  • 1/4 theel zout
  • 1/8 theel versgemalen zwarte peper

Bereidingswijze

Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:50min 

  1. Verwarm de oven voor op 180 C / gasstand 4. Vet een 23cm taartvorm licht in.
  2. Verhit de olie in een grote koekenpan op matig heet vuur. Voeg de uien toe en fruit, onder af en toe roeren, tot ze zacht en glazig zijn. Roer de spinazie erbij en kook net zolang totdat het meeste vocht verdampt is.
  3. Doe de eieren, kaas, zout en peper in een grote kom. Voeg het spinaziemengsel toe en roer alles door elkaar. Schep het mengsel in de taartvorm.
  4. Bak in de voorverwarmde oven tot de eieren gezet zijn, ongeveer 30 min. Laat 10 minuten afkoelen en dien op.

Meer recepten

Beoordelingen (0)

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren
Wat vond je van het recept?
Plaats een foto vanaf je mobiel

Meer receptencollecties