Paleo appeltaart

Appeltaart met een bodem van boekweitmeel en met heel veel appel. Lekker en gezond!

Arnold Overijssel, Nederland

Ingrediënten

Opbrengst: 1 appeltaart

  • 150 gr boekweitmeel
  • 50 gr amandelmeel
  • 1 ei, losgeklopt
  • 2 eetlepels kokosolie, gesmolten
  • 4 appels, geschild
  • 1 theelepel kaneel

Bereidingswijze

Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 50min  ›  Klaar in:1uur10min 

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed een springvorm met bakpapier.
  2. Maak van het boekweitmeel, amandelmeel, ei en kokosolie een (kruimelig) deeg en druk dit in de bodem en op de randen van de springvorm.
  3. Verwijder van 1 appel met een appeboor het klokhuis en snij deze dan in ringen. De overige appels schillen, klokhuis verwijderen en in stukjes snijden. Meng de appel met een theelepel kaneel. Verdeel de stukjes appel over de bodem en eindig met de appelringen.
  4. Bak de appeltaart in de voorverwarmde oven in ongeveer 50 minuten gaar.

Vergelijkbare recepten

Beoordelingen (0)

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren

Meer collecties