Spliterwten falafel

    Spliterwten falafel

    1keer bewaard
    30min


    9 personen hebben dit gemaakt

    Deze met spliterwten, ui, verse munt en kruiden gemaakte falafel zijn nog lekkerder als je ze serveert met een pitabroodje, een salade en een yoghurt-muntsaus - een overheerlijke vegetarische lunch of avondmaaltijd.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 500g gele spliterwten
    • 1 grote ui, fijngehakt
    • 2 teentjes knoflook, gehakt
    • 10 tot 15 blaadjes verse munt, gehakt
    • 1 ei
    • 1 theel gemalen koriander
    • 1 theel gemalen komijn
    • cayenne peper naar smaak
    • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
    • plantaardige olie voor het frituren

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Doe despliterwten in een grote kom en zet onder water (ongeveer twee keer zoveel water als spliterwten). Dek af en laat minstens 24 uur weken.
    2. Giet het water van de erwten en prak ze grondig door elkaar. Meng de ui, knoflook, munt, ei, koriander en komijn erdoor. Kruid met cayenne peper, zout en peper naar smaak. Dek het mengsel af en zet 1 tot 2 uur in de koelkast.
    3. Verhit de olie in een frituurpan tot 185 C.
    4. Maak kleine platte balletjes van het spliterwtenmengsel en bak ze in de hete olie tot ze diep bruin gekleurd zijn.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren