Boerenkool-pastinaaksoep

    Boerenkool-pastinaaksoep

    12keer bewaard
    30min


    6 personen hebben dit gemaakt

    Een lekkere gezonde, stevige soep van boerenkool en pastinaak.

    Arnold Overijssel, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 teentje knoflook
    • 1 kleine ui, gesnipperd
    • 1 liter water
    • 2 bouillonblokjes
    • 400 gr boerenkool, gesneden
    • 2 pastinaken, in stukken
    • 1 eetlepel mosterd
    • peper en zout, naar smaak
    • pijnboompitjes, ter garnering

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Verhit een koekenpan met een klein klontje boter of een scheutje olijfolie en bak hierin de knoflook en ui aan, tot het zacht wordt.
    2. Breng een pan met 1 liter water en de 2 bouillonblokjes, de boerenkool en pastinaak aan de kook. Laat ongeveer 20 minuten koken tot de groenten gaar zijn.
    3. Voeg de knoflook, ui en een eetlepel mosterd toe aan de soep. Pureer het geheel met een staafmixer in de pan tot een gladde soep en breng eventueel nog op smaak met zout en peper.
    4. Schep de soep in kommen en garneer met wat pijnboompitjes.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren