Pittige bloemkoolpuree met wortel en gehakt

    Pittige bloemkoolpuree met wortel en gehakt

    12keer bewaard
    30min


    9 personen hebben dit gemaakt

    Ontzettend lekker gerecht, de bloemkoolpuree is echt heerlijk. Dit recept past goed in het primal / paleo dieet.

    Arnold Overijssel, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 500 gr bloemkool, in roosjes
    • 200 gr wortels
    • kleine ui, gesnipperd
    • 1 teentje knoflook, fijngesneden
    • peper en zout
    • 1 theelepel sambal
    • kerriepoeder
    • 400 gr gehakt
    • 1 courgette, in blokjes
    • 1 paprika, in blokjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Kook de bloemkool en wortels elk apart in ruim kokend water beetgaar.
    2. Verhit een klein beetje olijfolie of kokosolie in een koekenpan en bak hierin de ui met de knoflook aan, tot het zacht wordt en gaat geuren.
    3. Giet de bloemkool af, voeg ui en knoflook toe en pureer het geheel met een staafmixer tot een gladde massa. Breng op smaak met sambal, kerriepoeder en peper en zout.
    4. Bak ondertussen in dezelfde koekenpan het gehakt rul, voeg courgette en paprika mee en roerbak tot alles gaar is. Breng op smaak met peper en zout. Serveer het gehaktmengsel met de wortels en bloemkoolpuree.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren