Koolraapfriet met broccoli en salade

    Koolraapfriet met broccoli en salade

    22keer bewaard
    40min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Je kunt de koolraap ook in de pan bakken in plaats van in de oven. Heerlijke gezonde friet! Lekker met gekookte broccoli en een salade van komkommer en paprika.

    Arnold Overijssel, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 1 koolraap, in reepjes
    • scheutje olijfolie of kokosnootolie
    • snufje zout
    • handje geraspte kaas, optioneel
    • 400 gr broccoli
    • halve rode paprika, in blokjes
    • halve komkommer, in blokjes
    • handje pijnboompitjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:40min 

    1. Verwarm de oven voor op 220°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
    2. Besprenkel de reepjes koolraap met olie en bestrooi met zout. Verspreid over de bakplaat en bak de koolraap in ongeveer 20-30 minuten licht goudbruin en gaar in de voorverwarmde oven. Bestrooi de koolraap in de laatste 5 minuten eventueel met een handje geraspte kaas en laat dit in de oven smelten.
    3. Kook ondertussen in een pan met ruim kokend water de broccoli gaar, in ongeveer 10-15 minuten.
    4. Meng de blokjes paprika, komkommer en pijnboompitjes en serveer bij de koolraap en broccoli.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren