Koolraapfriet met broccoli en salade
1 / 1 Foto van:  Arnold
Blader

Koolraapfriet met broccoli en salade

Je kunt de koolraap ook in de pan bakken in plaats van in de oven. Heerlijke gezonde friet! Lekker met gekookte broccoli en een salade van komkommer en paprika.

Arnold Overijssel, Nederland

Ingrediënten

Porties: 2 

  • 1 koolraap, in reepjes
  • scheutje olijfolie of kokosnootolie
  • snufje zout
  • handje geraspte kaas, optioneel
  • 400 gr broccoli
  • halve rode paprika, in blokjes
  • halve komkommer, in blokjes
  • handje pijnboompitjes

Bereidingswijze

Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:40min 

  1. Verwarm de oven voor op 220°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Besprenkel de reepjes koolraap met olie en bestrooi met zout. Verspreid over de bakplaat en bak de koolraap in ongeveer 20-30 minuten licht goudbruin en gaar in de voorverwarmde oven. Bestrooi de koolraap in de laatste 5 minuten eventueel met een handje geraspte kaas en laat dit in de oven smelten.
  3. Kook ondertussen in een pan met ruim kokend water de broccoli gaar, in ongeveer 10-15 minuten.
  4. Meng de blokjes paprika, komkommer en pijnboompitjes en serveer bij de koolraap en broccoli.

Meer recepten

Beoordelingen (0)

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren
Wat vond je van het recept?
Plaats een foto vanaf je mobiel

Meer receptencollecties