Havermoutkoekjes met geroosterde zonnebloempitten

    Havermoutkoekjes met geroosterde zonnebloempitten

    Voeg toe aan favorieten!
    45min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Geroosterde zonnebloempitten voegen extra smaak en knapperigheid toe aan deze koekjes. Gebruik sojamargarine als je ze zuivelvrij wilt maken en geschikt voor veganisten.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 140 gr zonnebloempitten
    • 250 gr margarine
    • 250 gr witte suiker
    • 1 theelepel vanille extract
    • 1 theelepel bakpoeder
    • 125 gr havermout
    • snufje zout
    • 225 gr witte bloem

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:45min 

    1. Verwarm de oven voor op 170 graden C / gasoven stand 3. Bedek een bakplaat met vetvrij papier.
    2. Rooster de zonnebloempitten in een zware koekenpan op middelhoog vuur tot ze goudbruin zijn. Leg ze in een kom en laat ze afkoelen.
    3. Klop de margarine in een grote kom tot deze zacht is, voeg dan de suiker, vanille en bakpoeder toe. Roer de zonnebloempitten erdoor, de havermout en het snufje zout. Meng goed.
    4. Roer de bloem erdoor en kneed met je handen tot een zacht deeg.
    5. Vorm het deeg in ballen, ongeveer zo groot als een walnoot. Duw ze zachtjes plat. Als alternatief kun je het deeg uitspreiden en in vierkantjes snijden als het gebakken is.
    6. Bak de koekjes 15 minuten tot de bovenkant goudbruin is. Zet ze opzij om af te koelen. De koekjes zijn erg kruimelig als ze heet zijn, als ze wat afgekoeld zijn, zijn ze minder fragiel.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren