Honing-citroen koekjes

De citroenschil in dit recept geeft deze zachte cake-achtige koekjes een heerlijke frisse citrussmaak. Ze smaken ook erg lekker met een kopje thee of koffie.

Betty Thompson

Ingrediënten

Opbrengst: 18 koekjes

  • 100 gr boter, op kamertemperatuur
  • 100 gr fijne suiker
  • 1 ei
  • 225 gr bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1/2 theelepel zout
  • 5 eetlepels honing
  • 4 eetlepels yoghurt
  • 2 theelepels geraspte citroenschil
  • 1/2 theelepel citroenextract
  • Glazuur
  • 125 gr poedersuiker
  • 2 eetlepels citroensap
  • 2 theelepels geraspte citroenschil

Bereidingswijze

Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:25min 

  1. Meng in een kleine kom de boter en suiker samen. Klop het ei erdoor. Meng de bloem, het bakpoeder en het zout. Meng de honing, yoghurt, citroenschil en citroenextract. Voeg de droge ingrediënten toe aan het botermengsel afgewisseld met het honingmengsel.
  2. Maak met behulp van een eetlepel hoopjes beslag op een ingevette bakplaat. Zorg dat de hoopjes 5 cm uit elkaar komen te liggen. Bak op 180°C / gasovenstand 4 gedurende 10-12 minuten of tot ze goudbruin zijn.
  3. Laat de koekjes op een ​​rooster afkoelen. Meng in een kleine kom de poedersuiker en het citroensap samen tot een gladde massa. Bestrijk de warme koekjes met dit glazuur; bestrooi daarna met citroenschil.

Vergelijkbare recepten

Beoordelingen (0)

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren

Meer collecties