Blote billetjes in het gras
1 / 1 Foto van:  
Blader

Blote billetjes in het gras

Een Hollandse stamppot van snijbonen (het gras) en witte bonen (...), geserveerd met rookworst. Lekker!

Patty Overijssel, Nederland

Ingrediënten

Porties: 4 

  • 1 kilo aardappelen, geschild
  • 500 gr snijbonen, in schuine repen gesneden
  • 1 grote pot witte bonen
  • 40 gr boter
  • 200 ml melk
  • zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:35min 

  1. Kook de aardappelen met de snijbonen erbovenop met weinig water en een beetje zout tot ze gaar zijn, ongeveer 20 minuten. Giet af en stamp met boter en melk door elkaar. Breng op smaak met zout en peper.
  2. Verwarm ondertussen in een steelpannetje de witte bonen. Laat ze vervolgens uitlekken in een vergiet en schep dan voorzichtig door de stamppot heen.
  3. Serveer met warme rookworst.

Meer recepten

Beoordelingen (0)

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren
Wat vond je van het recept?
Plaats een foto vanaf je mobiel

Meer receptencollecties