Biefstuk met geroosterde knoflook en rode wijnsaus

    Biefstuk met geroosterde knoflook en rode wijnsaus

    10keer bewaard
    1uur15min


    193 personen hebben dit gemaakt

    Geroosterde knoflook voegt een heerlijke smaak toe aan biefstuk. Rode wijn is gereduceerd met de jus voor de saus.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 middelgrote bol knoflook
    • 1 eetl olijfolie
    • 675g kogelbiefstuk
    • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
    • 50g boter
    • 1/2 bosje lenteuitjes
    • 1/3 fles rode wijn

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 55min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. Snij de bol knoflook doormidden. Druppel er wat olijfolie overheen en verpak het in wat aluminiumfolie. Bak gedurende 45 minuten op 200 C / gasstand 6 in de oven. Knijp de geroosterde knoflooktenen uit het schil en prak ze. Zet opzij.
    2. Strooi zout en een royale hoeveelheid versgemalen peper over de biefstuk. Verhit een grote zware koekenpan op matig heet vuur, maar voeg geen vet toe. Schroei de biefstuk, als de pan heet is, aan beide kanten snel dicht, ongeveer 1 min per kant. Zet het vuur lager naar matig en voeg 1/2 van de boter toe. Braad 3 tot 5 min per kant door. Neem het vlees uit de pan en houd het warm op een bord.
    3. Giet het vet af en voeg de lenteuitjes en rode wijn toe. Breng aan de kook en klop de geprakte knoflook erdoor met een garde. Kook tot wijn voor de helft is gereduceerd en dik en stroperig is. Schraap al kokend de bruine korstjes van de bodem van de pan. Roer ook het sap dat uit de biefstuk op het bord gelopen is erdoor. Kook nog een seconde langer. Neem van het vuur en roer de resterende boter erdoor, tot het goed vermengd is met de wijnsaus.
    4. Snij het vlees snel tegendraads in dunne reepjes. Schik op een warme schaal, giet de saus over het midden van de plakjes en dien onmiddelijk op.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    van
    0

    Goed en makkelijk erecht - 23 dec 2011

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren