Snijboontjes op z'n Surinaams

    Snijboontjes op z'n Surinaams

    5keer bewaard
    30min


    7 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een heerlijke manier om snijboontjes te maken. Mijn inspiratie komt uit een Surinaams kookboek, en ik heb het naar mijn eigen smaak aangepast. Dit recept is voor 2 personen. Ik heb er witte rijst en chinese kip bij gegeten.

    MG2903 Noord-Brabant, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • boter of olie om in te bakken
    • 1 ui, gesnipperd
    • 1 teen knoflook, fijngehakt
    • 1 rode peper incl. zaadjes, fijngehakt
    • 1 tomaat, in blokjes
    • 400 gr snijbonen, in ruitjes gesneden
    • schepje bouillonpoeder
    • snufje asi no moto (of vetsin)
    • snuf nootmuskaat
    • scheutje water
    • versgemalen peper en zout naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:30min 

    1. Verhit de boter en fruit hierin de ui.
    2. Dan knoflook en Spaanse peper toevoegen en even meefruiten.
    3. Tomaat even laten meebakken.
    4. Voeg dan de overige ingrediënten toe behalve versgemalen peper en zout. Als het kookt, vuur lager zetten en met het deksel op de pan in ca. 10-15 min. gaar laten stoven.
    5. Breng eventueel nog op smaak met versgemalen peper en zout.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren