Snijboontjes op z'n Surinaams

Dit is een heerlijke manier om snijboontjes te maken. Mijn inspiratie komt uit een Surinaams kookboek, en ik heb het naar mijn eigen smaak aangepast. Dit recept is voor 2 personen. Ik heb er witte rijst en chinese kip bij gegeten.

MG2903 Noord-Brabant, Nederland

Ingrediënten

Porties: 2 

  • boter of olie om in te bakken
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 1 rode peper incl. zaadjes, fijngehakt
  • 1 tomaat, in blokjes
  • 400 gr snijbonen, in ruitjes gesneden
  • schepje bouillonpoeder
  • snufje asi no moto (of vetsin)
  • snuf nootmuskaat
  • scheutje water
  • versgemalen peper en zout naar smaak

Bereidingswijze

Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:30min 

  1. Verhit de boter en fruit hierin de ui.
  2. Dan knoflook en Spaanse peper toevoegen en even meefruiten.
  3. Tomaat even laten meebakken.
  4. Voeg dan de overige ingrediënten toe behalve versgemalen peper en zout. Als het kookt, vuur lager zetten en met het deksel op de pan in ca. 10-15 min. gaar laten stoven.
  5. Breng eventueel nog op smaak met versgemalen peper en zout.

Vergelijkbare recepten

Beoordelingen (0)

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren

Meer collecties

Suriname
Suriname (22)