Wortelmaaltijdsoep
1 / 1 Foto van:  
Blader

Wortelmaaltijdsoep

Deze heerlijk pittige soep is geïnspireerd op een recept uit het tijdschrift Boodschappen, gecombineerd met ideeën die ik heb opgedaan uit diverse recepten van internet en een stukje eigen inbreng.

MG2903 Noord-Brabant, Nederland

Ingrediënten

Porties: 2 

  • 1 kg winterwortel, geschild, in lengte gehalveerd en in grove stukken
  • 1 grote ui, grof gesnipperd
  • 4 zongedroogde tomaatjes
  • 3 tenen knoflook
  • stukje verse gember (ca 4 cm.)
  • 1 eetlepel saoes ramas (of marmite)
  • scheutje worchestershiresaus
  • snuf komijnpoeder
  • 1,5 liter runderbouillon
  • bosje verse koriander
  • snuf gedroogde majoraan
  • 2 eetlepels olijfolie
  • versgemalen peper en zout
  • 2 eetlepels olie uit het potje van de zongedroogde tomaten

Bereidingswijze

Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:40min 

  1. Verwarm de oven voor op 250°C.
  2. Schep de stukken wortel op de bakplaat om met olijfolie, peper en zout. Schuif dit in de oven en rooster de wortel ca. 20 min. Schep tussentijds nog een keer om.
  3. Doe de Spaanse peper, gember, knoflook en zongedroogde tomaat in en hakmolen en maal dit fijn.
  4. Verwarm de olie van de zongedroogde tomaatjes in een royale pan en fruit hierin de ui.
  5. Voeg dan het knoflookmengsel toe en fruit dit even mee.
  6. Voeg de wortel toe en bak nog ca 2 min.
  7. Dan alle ingredienten behalve de verse koriander toevoegen en de soep 15 min. laten koken.
  8. Pureer de soep met de staafmixer en bestrooi met de koriander.
  9. Schep de soep in kommen en serveer met naanbrood en yoghurt om het brood in te dopen.

Meer recepten

Beoordelingen (0)

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren
Wat vond je van het recept?

Meer receptencollecties