Mosselen met sjalotjes en witte wijn

    Mosselen met sjalotjes en witte wijn

    8keer bewaard
    25min


    91 personen hebben dit gemaakt

    Verse mosselen, gestoomd in boter, sjalotten en witte wijn. Gebruik alleen verse mosselen die nog stevig gesloten zij als je ze koopt. Serveer met plakjes vers stokbrood om de heerlijke saus mee op te deppen.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 30g boter
    • 4 sjalotten, fijngehakt
    • 175ml droge witte wijn
    • 1.25kg mosselen, geschrobd en ontbaard
    • grote handvol gehakte verse peterselie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:25min 

    1. Verhit de boter over matig vuur in een soeppan. Voeg de sjalotten toe en sauteer tot ze glazig zijn.
    2. Voeg de wijn en mosselen erbij. Zet het vuur hoger tot matig heet en stoom de mosselen tot de schelpen openen, ongeveer 5 min.
    3. Schep de mosselen en het kookvocht in een serveerkom, bestrooi met de peterselie en wat versgemalen zwarte peper naar smaak. Dien onmiddelijk op.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    Patty
    van
    3

    Dit recept voor mosselen gebruik ik regelmatig. Wat mij betreft de beste variant. Ik voeg trouwens ook nog wel eens wat knoflook toe. - 01 aug 2011

    DominiqueMoerkerke
    0

    lekker - 13 nov 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren