Macaroni ovenschotel met ham, kaas, en broccoli

    Macaroni ovenschotel met ham, kaas, en broccoli

    5keer bewaard
    30min


    16 personen hebben dit gemaakt

    Deze macaroni ovenschotel heeft alle ingrediënten voor een heerlijke maaltijd: ham, pasta, groenten (ui, broccoli en tomaat), en dat alles in een romige kaassaus.

    Chefje Antwerpen, België

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 200 gr macaroni
    • 400 gr broccoli, in roosjes
    • 1 ui, gesnipperd
    • 1 teentje knoflook, fijngesneden
    • 20 gr boter
    • 20 gr bloem
    • 50 ml bouillon
    • geraspte kaas
    • zout en peper, naar smaak
    • 350 gr tomaten, in plakjes
    • 150 gr blokjes ham

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Verwarm de oven voor op 200°C.
    2. Kook de macaroni beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook ook de broccoli beetgaar. Leg daarna de beetgare broccoli in een ovenschaal.
    3. Bak de ui en knoflook in een koekenpan goudbruin, en voeg vervolgens bij de broccoli in de ovenschaal.
    4. Maak een kaassaus van de boter, bloem, bouillon en kaas. Smelt eerst de boter, meng met de bloem, 2 minuten blijven roeren, en meng als laatste de bouillon en kaas erdoor. Klop tot een gladde saus met een garde. Breng op smaak met zout en peper.
    5. Meng de gekookte macaroni samen met de blokjes ham door de kaassaus. Giet vervolgens over de broccoli in de ovenschaal. Leg er plakken tomaat overheen. Bestrooi met zout en peper en zet 30 minuten in de voorverwarmde oven.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren