Calamari fritti

Gefrituurde inktvisringen met een krokant laagje deeg. Koop verse inktvis en kook het of heel kort, of langer dan 30 minuten. Anders wordt inktvis taai. Je kunt inktvis ook in melk laten weken, dan wordt het ook malser.

Chefje Antwerpen, België

Ingrediënten

Opbrengst: 200 gr intvisringen

  • 200 gr inktvisringen
  • zonnebloemolie, om in te frituren
  • 1 citroen, in partjes gesneden
  • Beslag
  • 125 gr bloem
  • 3 eetlepels slaolie
  • 1/2 theelepel zout
  • 1 eiwit
  • 175 ml handwarm water

Bereidingswijze

Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 10min  ›  Extra tijd: 2uur rusten  ›  Klaar in:2uur15min 

  1. Roer de bloem samen met het handwarme water, de 3 eetlepels slaolie, en het zout. Laat dit beslag ong. 2 uur staan. Klop er vlak voor gebruik 1 eiwit doorheen.
  2. Kook de intvisringen in ruim water, ong. 2 minuten. Dep ze daarna goed droog met keukenpapier.
  3. Giet de olie in een braadpan. Verhit de olie tot 180°C.
  4. Doop een vork met een intvisring eraan in het beslag en leg de ring dan in de hete olie. Herhaal dit met de rest van de inktvisringen, en laat ze een paar minuten bakken tot ze goudbruin en heerlijk knapperig zijn (5-6 minuten). Wees wel voorzichtig, want de olie kan spatten! Til de ringen met een schuimspaan uit de pan en leg ze op een bord bedekt met keukenpapier. Serveer ze onmiddellijk met de partjes citroen.

Tip:

I.p.v. de inktvis kort te koken, kun je de inktvis ook de avond ervoor in melk laten weken. Daardoor zal de inktvis malser worden.

Vergelijkbare recepten

Beoordelingen (0)

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren

Meer collecties

Inktvis
Inktvis (28)
Hapjes
Hapjes (734)