Makkelijke en snelle cake gemaakt met karnemelk en jam

    Makkelijke en snelle cake gemaakt met karnemelk en jam

    2keer bewaard
    1uur5min


    43 personen hebben dit gemaakt

    Deze cake is erg makkelijk te maken. Je kunt hem zo eten of versieren met slagroom, crème fraîche of een roomkaasglazuur. Je maakt gebruik van een koffiekopje en gebruikt dat zelfde kopje steeds om alle ingrediëÜnten af te meten.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 2 eieren
    • 1/2 kopje suiker
    • 1 kopje karnemelk
    • 1 kopje jam
    • 2 kopjes bloem
    • 1 theelepel baksoda

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur5min 

    1. Verwarm de oven voor op 180 graden C.
    2. Meng de eieren en suiker in een grote kom, voeg de karnemelk en jam toe en dan de bloem. Voeg als laatste de baksoda toe en meng gelijkmatig.
    3. Giet in een bakvorm en bak 45-50 minuten in de voorverwarmde oven.
    4. Kijk met een spiesje of de cake gaar is, hij moet schoon uit het midden komen. De kleur van de cake zal afhangen van de jam die je gebruikt.
    5. Zodra de cake is afgekoeld, kun je hem horizontaal door midden snijden en wat glazuur of nog meer jam ertussen smeren.

    Glazuur recept met crème fraîche

    Combineer 200 gr volle crème fraîche en 100 gr suiker, klop tot een luchtig en romig geheel, in 10-15 minuten. Je kunt nog 1 theelepel vanillesuiker toevoegen.

    Baksoda

    Meer informatie vind je in het artikel wat is baksoda?

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren