Kool-bietensalade

    Kool-bietensalade

    Voeg toe aan favorieten!
    1dag40min


    7 personen hebben dit gemaakt

    Deze salade is onweerstaanbaar - kleurrijk en zalig! Je moet hem een nacht of 24 uur onder een gewicht houden en dan in de koelkast zetten. Hij smaakt nog beter als hij een paar dagen in de koelkast heeft gestaan.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 1 3 liter pot

    • 2 kg kool, geraspt
    • 2 wortels, geraspt
    • 1 biet, geraspt
    • 1 teen knoflook, geplet
    • 1 liter water
    • 2 eetlepels zout
    • 1/2 theelepel zwarte peper
    • 1/2 kopje suiker
    • 1 kopje azijn
    • 1/2 kopje plantaardige olie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 1dag  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:1dag40min 

    1. Combineer de kool, wortel, biet en knoflook. Om de pekel te maken, meng je 1 liter water, 1/2 kopje suiker, 2 eetlepels zout en 1/2 theelepel peper. Laat de pekel aan de kook komen, en voeg dan de olie en azijn toe. Kook 30 seconden (zorg dat het niet gaat koken) en giet over het kool-mengsel. Leg er een gewicht op (bijvoorbeeld een glas water).
    2. Laat een hele nacht op kamertemperatuur staan. Giet het dan in potten, sluit ze en bewaar ze in de koelkast.

    Idee:

    Ik maak deze salade vaak met gember (mijn man is dol op gember). Ik voeg ongeveer 2-3 eetlepels gemberwortel per pot toe.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren