Khashlamah

    Khashlamah

    Voeg toe aan favorieten!
    1uur15min


    Maak dit als eerste!

    Khashlamah is een heerlijk gerecht uit de Kaukasus (Georgië). Schapenvlees of kalfsvlees aan het bot worden gekookt met aardappels, paprika, rode pepers en tomaten. Serveer met verse kruiden.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 kg schapen- of kalfsvlees (ribbetjes of karbonades)
    • 5-6 grote aardappels, geschild
    • 2 paprika's, in ringen
    • 1 rode peper, fijngesneden
    • 1 grote ui, gesneden
    • 4 grote tomaten, in blokjes
    • zout, zwarte peper en rode pepervlokken naar smaak
    • 1/2 kopje kruiden (peterselie, koriander, basilicum, maggi, dille)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. Snijd het vlees in grote stukken en spoel af. Bedek de bodem van een grote pan met de hele geschilde aardappels, ringen paprika en rode peper, gesneden ui en de gesneden tomaten. Voeg zwarte peper naar smaak toe. Kook het vlees tot het half gaar is en leg het dan op het groente-mengsel. Voeg water toe zodat alles bedekt is en zet op het vuur. Zodra het kookt, haal je het schuim er met een schuimspaan vanaf. Kook alles in 50 minuten gaar. Voeg tijdens de laatste 15 minuten zout naar smaak toe. Serveer met de kruiden erover gestrooid. Eet smakelijk!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren