Gestoomde tonijn met soja-gember saus

    (58)

    Verse gestoomde moten tonijn, geserveerd met een Aziatische stijl gember, sherry, knoflook en sojasaus.


    71 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 1kg verse moten tonijn
    • 100ml sojasaus
    • 100ml sherry
    • 100ml plantaardige olie
    • 1 bosje lenteuitjes, fijngehakt
    • 2 eetl gehakte verse gemberwortel
    • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
    • 1 theel zout
    • 1 theel witte peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:30min 

    1. Doe de tonijn in een stoommandje boven 3cm kokend water en dek af. Stoom gedurende 6 tot 8 minuten of tot vis makkelijk met een vork uit elkaar valt.
    2. Doe ondertussen de resterende ingrediënten in een pannetje en breng aan de kook.
    3. Haal de tonijn uit de stomer en plaats het op een serveerschotel. Giet de saus over de tonijn en dien onmiddelijk op.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (58)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 5 collecties