Chanakhi (Georgische stoofschotel uit de oven)

    (35)
    2 uur 30 minuten

    Oh-zo smaakvol. Een runderstoofschotel uit de oven. Overheerlijk en een laag vetgehalte. Er wordt niets gebakken of gefrituurd en alles wordt gekookt in zijn eigen sappen.


    26 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 500 gr schaap- of rundvlees
    • 1 ui, gesneden
    • 500 gr aardappels
    • 3 aubergines
    • 2 tenen knoflook
    • 1 eetlepel tomatenpuree
    • 1 paprika
    • 1/2 kopje kruiden (peterselie, dille, basilicum, koriander)
    • zout en peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 2uur  ›  Klaar in:2uur30min 

    1. Maak in kleien potten (of braadpan die in de oven kan) lagen in de volgorde van bodem naar boven: vlees (in blokjes), ui, aardappels (in blokjes), aubergine (in blokjes), knoflook (geplet), tomatenpuree, tomaten (gesneden), paprika (gesneden) en de kruiden.
    2. Alles wordt ongekookt gelaagd en strooi zout tussen elke laag. Voeg een paar lepels water toe en zet de kleien pot in een onverwarmde oven. Zet dan de oventemperatuur op 180 graden C. Doe de deksel erop en laat 2 uur in de oven staan.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (35)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 5 collecties