Russische soep met komkommers en rijst

    Russische soep met komkommers en rijst

    Voeg toe aan favorieten!
    2uur15min


    2 personen hebben dit gemaakt

    De traditionele versie wordt gemaakt met gerst, maar kinderen vinden rijst vaak lekkerder. Deze nieuwe versie is dan ook erg populair. Gebruik ingemaakte komkommers als je ze kunt vinden. Serveer met zure room.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 500-700 gr kip aan het bot
    • 2 uien, 1 heel en 1 gesneden
    • 4-5 peperkorrels
    • 1 laurierblad
    • 3-4 ingemaakte komkommers
    • 2-3 aardappels
    • 2-3 eetlepels tomatenpuree
    • 100 gr rijst
    • zout naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 2uur  ›  Klaar in:2uur15min 

    1. Om de bouillon te maken: spoel de kip af onder stromend water. Doe 2 tot 3 liter water in een grote pan, voeg het vlees toe en breng aan de kook. Schep het schuim eraf, zet het vuur laag en voeg de geschilde ui, peperkorrels en het laurierblad toe. Laat 1 tot 1,5 uur sudderen tot het vlees gaar is.
    2. Wanneer het vlees gaar is, haal je het uit de bouillon en snijd je het dun. Gooi de botten weg. Snijd de komkommers/augurken julienne en bak ze bruin in een beetje plantaardige olie samen met de gesneden u, wanneer ze bijna klaar zijn voeg je de tomatenpuree toe.
    3. Giet de rijst af en voeg toe aan de bouillon, terwijl je de hele ui eruit haalt. Voeg na 3 minuten de gesneden aardappels, en het komkommer/ui/tomatenpuree mengsel toe. Voeg dan het gesneden vlees toe en kook tot alles gaar is. Serveer met zure room.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren