Florentijnse kabeljauw

    Florentijnse kabeljauw

    5keer bewaard
    35min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Florentijnse kabeljauw uit de oven met spinazie en een romige kaassaus. Serveer met romige aardappelpuree.

    Chefje Antwerpen, België

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 200 ml witte wijn
    • 750 gr kabeljauw
    • 750 gr verse spinazie
    • 35 gr boter
    • 1 eetlepel bloem
    • 300 ml melk
    • 100 ml koffieroom
    • 150-200 gr Parmezaanse kaas

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:35min 

    1. Verwarm de oven voor op 200°C.
    2. Pocheer de kabeljauw in een steelpan met water, de witte wijn, en zout, ong. 10 minuten. Bij pocheren moet je voorkomen dat de vloeistof gaat koken.
    3. Kook de spinazie gaar, en laat daarna uitlekken in een vergiet. Maak een saus van de boter, bloem, melk, koffieroom en kaas. Smelt eerst de boter, voeg dan de bloem toe, bak 1 minuutje op laag vuur onder regelmatig roeren. Klop daarna met een garde eerst de melk en koffieroom erdoor en eindig door geleidelijk de kaas toe te voegen. Klop tot een gladde saus.
    4. Vet een ovenschotel in, Leg de spinazie erin, leg dan de vis erop en eindig met de kaassaus. Zet 15 minuten in de oven. Serveer met aardappelpuree.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren