Gehaktballetjes met Chinese kool

    Deze Aziatische gehaktballetjes worden met Chinese kool bereid. Serveer met rijst of met aardappel, als je dat lekkerder vindt.

    Chefje

    Antwerpen, België
    5 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 500 gr gehakt
    • 2 eetlepels sojasaus (en nog een beetje voor bij de kool)
    • 1 eetlepel sherry
    • 1 eetlepel maïzena
    • zout en peper naar smaak
    • 500 gr Chinese kool, in reepjes
    • 1 ui, gesnipperd
    • 3 eetlepels olie
    • 250 ml kippenbouillon (bijv. van tablet)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Meng het gehakt met de sojasaus, sherry, maïzena, zout (weinig zout toevoegen!) en peper, en draai er daarna balletjes van.
    2. Smoor de kool en de ui ong. 3 minuten in de olie in een braadpan. Voeg de bouillon en een beetje sojasaus toe. Leg de balletjes in de pan. Laat 20 minuten zachtjes sudderen met de deksel op de pan.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren