Gentse waterzooi

    Gentse waterzooi

    2keer bewaard
    40min


    6 personen hebben dit gemaakt

    Een authentiek Vlaams recept voor waterzooi met vis, afkomstig uit Gent. In witte wijn gepocheerde vis en verse groenten worden overgoten met een waterige, maar zeer smaakvolle saus.

    Chefje Antwerpen, België

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • boter of olie
    • 4 preien, zonder het donkergroen, in reepjes gesneden
    • 2 sjalotjes, in reepjes gesneden
    • 2 wortels, in reepjes gesneden
    • 1/2 knolselderij, in reepjes gesneden
    • 1 liter visbouillon
    • 1 laurierblaadje
    • snufje saffraan
    • zout en peper, naar smaak
    • tijm, naar smaak
    • 200 ml witte wijn
    • 1 kilo visfilet, in blokjes
    • 300 ml slagroom
    • 3 eierdooiers
    • peterselie, naar smaak
    • kervel, naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:40min 

    1. Roerbak de in reepjes gesneden groenten (prei, sjalotjes, wortels en knolselderij) in de boter of olie, ong. 5 minuten. Voeg dan de bouillon erbij, en voeg de laurier, snufje saffraan, zout, peper en tijm toe. Wees voorzichtig met het zout. Laat alles 10 minuten sudderen.
    2. Pocheer de vis in de witte wijn en water. Zorg dat het water niet gaat koken. Haal de vis na 10 minuten uit de pan.
    3. Klop de room met de eierdooiers los en klop er wat hete bouillon door. Giet voorzichtig in de pan (let op schiften). Doe de vis erbij.
    4. Schik de groenten met vis op een bord en giet er bouillon over. Bestrooi met peterselie en/of kervel.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren