Gepocheerde zalm

Gepocheerde zalm met een kruidige sinaasappel roomsaus. De witte wijn geeft een lekkere smaak aan het gerecht. Serveer bijvoorbeeld met aardappelpuree.

Chefje Antwerpen, België

Ingrediënten

Porties: 4 

  • 4 moten zalm
  • sap van 1 citroen
  • 1 ui, gehalveerd en gepeld
  • 1 sinaasappel, gehalveerd
  • 2 kruidnagelen
  • 1 laurierblaadje
  • 250 ml witte wijn
  • 150 ml slagroom
  • zout en peper, naar smaak
  • handjevol peterselie

Bereidingswijze

Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:40min 

  1. Besprenkel de zalm met het citroensap (doe dit naar smaak. Je hoeft niet de hele citroen te gebruiken). Zet een pan met water op en doe hierin de ui-helften, sinaasappel, kruidnagelen, laurierblad en 200 ml witte wijn. Laat dit 15 minuten koken. Pocheer de vis er daarna 8 minuten in (zorg ervoor dat het niet gaat koken).
  2. Haal de vis eruit, en verwijder de graat. Zeef het kookvocht, doe de rest van de witte wijn erbij, en laat het kookvocht inkoken. Zet het vuur laag, en voeg dan de room toe. Laat weer inkoken. Breng op smaak met zout en peper. Serveer de saus over de vis.

Vergelijkbare recepten

Beoordelingen (0)

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren

Meer collecties