Gesmoorde bleekselderij
1 / 1 Foto van:  
Blader

Gesmoorde bleekselderij

Gesmoorde groenten uit de oven met een gereduceerde saus met pompoenpitten. Bleekselderij is lekker om met aardappelpuree en een stukje vlees te serveren.

Chefje Antwerpen, België

Ingrediënten

Porties: 4 

  • 1 liter kalfsfond
  • 1 struik bleekselderij
  • boter
  • zout en peper, naar smaak
  • 3 - 4 eetlepels (pompoenpitten)olie
  • 2 eetlepels pompoenpitten

Bereidingswijze

Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:35min 

  1. Verwarm de oven op 150°C.
  2. Kook de kalfsfond voor de helft in. Maak de selderij schoon, en dep ze goed droog met keukenpapier. Snij de bleekselderij in de lengte door, en snij is grote stukken.
  3. Doe een paar klontjes boter in de ovenschaal (met deksel) en leg de bleekselderij erin. Giet de fond erover en kruid eventueel nog met zout en peper.
  4. Smoor de ovenschotel met de deksel erop ong. 20 minuten in de voorverwarmde oven. Vang het kookvocht daarna voorzichtig op in een steelpan, en kook het in. Klop de olie erdoor met een garde, en schenk over de selderij. Bestrooi daarna met pompoenpitten en serveer.

Meer recepten

Beoordelingen (0)

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren
Wat vond je van het recept?

Meer receptencollecties