Gestoofde groene kool met gehakt
1 / 1 Foto van:  
Blader

Gestoofde groene kool met gehakt

Heerlijke gestoofde groene kool met kleine balletjes rundergehakt en aardappelen. Een favoriete eenpansmaaltijd bij ons thuis.

Chefje Antwerpen, België

Ingrediënten

Porties: 4 

  • 100 gr gerookte spekblokjes
  • 2 uien, in ringen
  • 750 gr aardappelen, geschild en in blokjes
  • 750 gr groene kool, in reepjes
  • 500 ml runderbouillon (van een bouillonblokje)
  • peper en zout, naar smaak
  • nootmuskaat
  • 500 gr rundergehakt
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 ei
  • 2 eetlepels tomatenketchup
  • 4 eetlepels paneermeel

Bereidingswijze

Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:50min 

  1. Bak de spekjes uit, en bak de ui 3 minuten mee in een grote braadpan. Doe de aardappels, de kool, bouillon en peper erbij, en laat 15 minuten koken. Voeg eventueel iets water toe om droogkoken te voorkomen.
  2. Meng het gehakt met de ui, het ei, paneermeel, ketchup, peper, iets zout en nootmuskaat. Draai balletjes van het gehaktmengsel.
  3. Leg de balletjes op de kool en laat 20 minuten sudderen met de deksel erop. Schep als alles gaar is de ingrediënten door elkaar.

Meer recepten

Beoordelingen (0)

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren
Wat vond je van het recept?

Meer receptencollecties