Gestoofde groene kool met gehakt

    Gestoofde groene kool met gehakt

    3keer bewaard
    50min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Heerlijke gestoofde groene kool met kleine balletjes rundergehakt en aardappelen. Een favoriete eenpansmaaltijd bij ons thuis.

    Chefje Antwerpen, België

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 100 gr gerookte spekblokjes
    • 2 uien, in ringen
    • 750 gr aardappelen, geschild en in blokjes
    • 750 gr groene kool, in reepjes
    • 500 ml runderbouillon (van een bouillonblokje)
    • peper en zout, naar smaak
    • nootmuskaat
    • 500 gr rundergehakt
    • 1 ui, gesnipperd
    • 1 ei
    • 2 eetlepels tomatenketchup
    • 4 eetlepels paneermeel

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:50min 

    1. Bak de spekjes uit, en bak de ui 3 minuten mee in een grote braadpan. Doe de aardappels, de kool, bouillon en peper erbij, en laat 15 minuten koken. Voeg eventueel iets water toe om droogkoken te voorkomen.
    2. Meng het gehakt met de ui, het ei, paneermeel, ketchup, peper, iets zout en nootmuskaat. Draai balletjes van het gehaktmengsel.
    3. Leg de balletjes op de kool en laat 20 minuten sudderen met de deksel erop. Schep als alles gaar is de ingrediënten door elkaar.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren