Gemarineerde kippenvleugels waar je je vingers bij af zult likken

    Gemarineerde kippenvleugels waar je je vingers bij af zult likken

    87keer bewaard
    1uur45min


    374 personen hebben dit gemaakt

    Een makkelijke soja, honing en knoflook marinade zorgt voor deze heerlijke kippenvleugels waar je je vingers bij zult aflikken.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 350g honing
    • 6 eetl sojasaus
    • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
    • 1kg kippenvleugels

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 1uur35min  ›  Klaar in:1uur45min 

    1. Verhit de honing, sojasaus en knoflook in een pan tot het kookt.
    2. Verspreid de kippenvleugels over de bodem van een bakschotel en giet het honingmengsel over de kip. Dek af met aluminiumfolie. Laat de kippenvleugels minimaal een paar uur, maar bij voorkeur een hele nacht, in de koelkast marineren.
    3. Bak de vleugeltjes afgedekt gedurende 1 uur in een oven op 190 C / gasstand 5. Draai ze na een half uur even om.
    4. Verwijder de folie en bak ze nog 15 min onafgedekt langer door. Haal de vleugels uit de saus en bak ze nog 10 min op een rooster. Draai de vleugels weer om en rooster ze nogmaals 10 min.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    JohanLievens
    12

    - Gewaardeerd op - 20 jun 2014

    DvanWoudenberg
    0

    Smaak was goed,echter er ontbreekt een essientie aan. - 19 jul 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren