Snelle makkelijke boterkoek

Deze boterkoek is heerlijk en ook nog eens makkelijk om te maken!

Ingrediënten

Opbrengst: 1 boterkoek

  • 1 ei (losgeklopt)
  • 200 gram (tarwe/patent) bloem
  • 100 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 150 gram zachte roomboter op kamertemperatuur
  • 1 druppel vanille aroma

Bereidingswijze

Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:40min 

  1. Verwarm de oven op 180°C, en vet een springvorm met een doorsnede van 20 cm in met boter.
  2. Snij de boter in stukjes.
  3. Doe alle ingrediënten in een kom, maar voeg van het ei slechts de helft toe.
  4. Kneed alles tot een soepel deeg.
  5. Doe het deeg in een springvorm.
  6. Snij er met een mes een ruitvorm in.
  7. Bestrijk de boterkoek met de andere helft van het geklopte ei en zet hem in de oven. Bak hem in 25-30 minuten gaar en goudbruin.

Vergelijkbare recepten

Beoordelingen (0)

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren

Meer collecties

Taart
Taart (475)
Gebak
Gebak (1870)