Snelle makkelijke boterkoek

    (2)
    40 minuten

    Deze boterkoek is heerlijk en ook nog eens makkelijk om te maken!


    97 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Opbrengst: 1 boterkoek

    • 1 ei (losgeklopt)
    • 200 gram (tarwe/patent) bloem
    • 100 gram lichtbruine basterdsuiker
    • 150 gram zachte roomboter op kamertemperatuur
    • 1 druppel vanille aroma

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:40min 

    1. Verwarm de oven op 180°C, en vet een springvorm met een doorsnede van 20 cm in met boter.
    2. Snij de boter in stukjes.
    3. Doe alle ingrediënten in een kom, maar voeg van het ei slechts de helft toe.
    4. Kneed alles tot een soepel deeg.
    5. Doe het deeg in een springvorm.
    6. Snij er met een mes een ruitvorm in.
    7. Bestrijk de boterkoek met de andere helft van het geklopte ei en zet hem in de oven. Bak hem in 25-30 minuten gaar en goudbruin.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (2)

    Beoordelingen in het Nederlands (1)

    x_Melissa_x
    1

    Erg makkelijk en leuk om te maken. Smaakt super! -xxx-  -  14 mei 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren